E-books

Starten met elektrisch leasen doe je zo

De toekomst voor elektrisch rijden ziet er rooskleurig uit. Je hoeft geen glazen bol te hebben om te begrijpen dat ook de elektrische leasemarkt zich razendsnel gaat ontwikkelen. Direct met je hele wagenpark overstappen op elektrisch kan, maar eerst kleinschalig ervaring opdoen lijkt verstandiger. Maar hoe pak je dat slim aan?

Download nu het e-book.

Zo implementeer je een mobiliteitsbudget

Wil je serieus aan de slag met nieuwe mobiliteit? Dan ontkom je niet aan de implementatie van een persoonlijk mobiliteitsbudget. Hoe pak je dat slim aan? Waar moet je rekening mee houden en wat moet je vooral niet doen?

In 7 heldere stappen wijst dit e-book je de weg naar een nieuwe vorm van mobiliteit waarbij je medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de invulling van hun mobiliteit. 

Is je leaseregeling nog actueel?

Je leaseregeling is een belangrijk instrument om meer rendement uit je mobiliteit te halen. Maar omdat de wereld niet stilstaat, moet je ook je leaseregeling regelmatig actualiseren om up-to-date te blijven.

In dit e-book 11 tips om je leaseregeling aan te scherpen. Je zult zien dat een kleine wijziging van de regeling grote gevolgen kan hebben voor wat betreft de medewerkertevredenheid, duurzaamheid en kostenbesparing.

MobiPlan productbrochure

MobiPlan is onze de alles-in-een-oplossing Voor bedrijven die hun zakelijke mobiliteit toekomstbestendig willen inrichten, biedt MobiPlan een bewezen en zeer compleet softwareplatform.voor zakelijke mobiliteit.

Omdat de mogelijkheden van MobiPlan vrijwel onbegrensd zijn, hebben wij de belangrijkste features voor je op een rijtje gezet in een overzichtelijke Productbrochure.

Is jouw autoregeling klaar voor plug-in Hybride

Plug-in hybrides (PHEV’s) zijn bijzonder aantrekkelijk in de lease. Zo hebben ze onder meer een laag normverbruik, profiteer je van een halftarief wegenbelasting en een gunstig bpm-tarief, zijn ze goed voor je bedrijfsimago en is er een steeds ruimere keuze voor iedere leasecategorie.

In dit whitepaper vind je voorbeeldbepalingen en verschillende tips waarmee je jouw autoregeling kunt aanvullen voor plug-in hybrides. Zo weet je zeker dat je achteraf niet met onverwachte kosten en naheffingen wordt geconfronteerd.

Zakelijk elektrisch leasen

De tijd is rijp voor zakelijk elektrisch leasen. De druk om elektrische auto’s in te zetten neemt steeds meer toe. Vanuit de maatschappij, de politiek en het bedrijfsleven. Maar ook van je medewerkers, want die zien dat de lage bijtelling goed is voor hun portemonnee.

Is jouw bedrijf klaar voor elektrisch rijden? Denk niet te lang na over elektrisch rijden, maar begin gewoon. Bijvoorbeeld met een pilot met elektrisch leasen voor een paar medewerkers. En bouw dat initiatief uit als het succesvol is. Zo werk je stap voor stap en op een bewuste manier aan meer rendement op je mobiliteit.

MobiPlan informatiebrochure

Via MobiPlan kun je als werkgever de complete uitvoering van je persoonlijke mobiliteitsbudget regelen. Met toegang tot alle verschillende vervoersopties én de volledige administratieve afhandeling van de zakelijke mobiliteit van je bedrijf.

We gaan uitgebreid in op:

  • De verdere verduurzaming van zakelijke mobiliteit via MobiPlan
  • De mogelijkheden van de app en mobiliteitskaart
  • De eenvoudige administratie van ritten en declaraties en de facturatie
  • De mogelijkheid MobiPlan per individuele medewerker in te regelen

Andere kijk op mobiliteit

Hoe speel je in op de wens van je medewerkers om meer thuis te werken? En op welke manier geef je het groeiend milieubewustzijn een plek in je mobiliteitsregeling? En waar haal je het geld vandaan voor een fundamentele verandering als de kosten voor de baten gaan? Wat is de terugverdientijd?

Dit e-book helpt je bij het leggen van deze puzzel en het ontwikkelen van een flexibele mobiliteitsregeling die past bij jouw bedrijf.

Zet de eerste stap naar een andere kijk op mobiliteit voor jouw organisatie.

Nieuwe mobiliteit: geschikt voor jouw organisatie of niet

Bepaal jij het mobiliteitsaanbod of bepalen je medewerkers zelf hoe ze voor hun werk reizen? Onze mobiliteitsbehoefte verandert. Niet het mobiliteitsaanbod van de werkgever, maar de behoefte van de medewerker staat centraal. Wat betekent dat voor jouw organisatie? En is het een hype of blijvertje?

In dit e-book plaatsen we nieuwe mobiliteit in een breder maatschappelijk kader en laten we zien wat de consequenties voor je medewerkers en je organisatie zijn.

Tijd voor een persoonlijk mobiliteitsbudget of niet

Vragen je medewerkers om flexibele reisoplossingen? Reizen je medewerkers op uiteenlopende manieren?

Het kan een uitdaging zijn dat allemaal in goede banen te leiden, zeker als je gewend bent "gewoon" een leaseauto of NS-business kaart aan te bieden! Vooral jongere medewerkers bepalen tegenwoordig graag zelf hoe ze van A naar B reizen. Met een persoonlijk mobiliteitsbudget geef je ze een bedrag dat ze zelf naar eigen inzicht aan hun zakelijke reizen kunnen besteden.

Hoe je dat precies aanpakt en wat dat voor jou betekent lees je in dit e-book.

Ben jij klaar voor de CO₂-registratieplicht? Download onze whitepaper met checklist

‘Moeten wij nu straks alle reizen van onze werknemers gaan vastleggen? Hoe gaan we dat doen dan?’

Die vragen worden als het goed is steeds vaker gesteld op de Nederlandse kantoren. De CO₂-registratieplicht voor bedrijven met meer dan 100 werknemers komt steeds dichterbij. Vanaf 1 januari 2024 moeten alle zakelijke en woon-werkkilometers worden vastgelegd en gedeeld met de overheid. De hoogste tijd dus om je goed in te lezen en je organisatie voor te bereiden.

Om je daarbij te helpen, verzamelden we de belangrijkste informatie en schreven een whitepaper.