Weten wat je met een overstap op een plug-in hybride wagenpark bespaart?

ZakelijkeLease calculatie Total Cost of ownership

Laat ons de scenario’s voor je doorrekenen!


De overstap naar Plug-in Hybride kan je potentieel veel kosten besparen. Je weet echter alleen wat je bespaart als je een benchmark hebt, daarom rekenen wij 2 scenario’s voor je door:

  • De leasekosten van het gewenste plug-in hybride wagenpark
  • De leasekosten van een wagenpark met vergelijkbare benzineauto’s


Laat ons de scenario’s nu voor jouw specifieke situatie doorrekenen!

Wil je een weloverwogen keuze maken en weten wat je met een overstap bespaart? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de scenario’s voor je door te rekenen.

Total cost of ownership’ (TCO)

Om een duidelijk beeld te krijgen van het verschil qua kosten tussen een benzineauto en een plug-in hybride, kijken wij naar de ‘total cost of ownership’ van deze twee opties.

Waaruit bestaat de ‘total cost of ownership’ (TCO)?

De TCO - de totale kosten van een auto - is opgebouwd uit rente en afschrijving, investeringskosten, restwaarde en de kosten voor verzekering, wegenbelasting, regulier onderhoud, schades, winterbanden, vervangend vervoer en brandstof. Als je een auto voor je medewerkers least zijn deze kosten meestal inbegrepen in het leasebedrag. Bij plug-in hybrides is de grootste variabele het brandstofgebruik.

Een sommetje met veel variabelen

Bij een plug-in hybride bepaalt de berijder in belangrijke mate het brandstofverbruik van de auto en daarmee ook de kosten. Hoe vaak wordt er geladen, wat is de woon-werkafstand, worden er veel/lange zakelijke ritten gemaakt? Al deze variabelen spelen een rol en nemen wij mee bij onze berekening van de scenario’s.