Elektrisch leasen uitproberen? Start een pilot!

We kunnen ons voorstellen dat je als wagenparkbeheerder niet meteen volledig de overstap wilt maken naar elektrisch leasen. Want, hoe bevalt elektrisch rijden bij je medewerkers? Kan iedereen thuis laden en hoe gaat dat installeren van een lader in zijn werk? Hoe praktisch is dat laden onderweg nou precies en kan dat wel altijd? Is die actieradius nou echt voldoende of toch niet?

En dus snappen we dat je dit eerst wilt uitproberen voordat je voor kortere of langere tijd verplichtingen aangaat. 

Goed nieuws: bij WagenPlan kan dat. Onze mobiliteitsadviseurs kunnen vrijblijvend en samen met jou een pilot op maat opzetten. Zo kun je weloverwogen beslissen en ervaren of elektrisch leasen de goede keuze is voor jouw bedrijf.

Wat houdt de pilot in?

Het pilotprogramma van WagenPlan duurt een jaar. Je least dan een elektrische auto op basis van een shortlease contract. Voordat de pilot start krijg je uitgebreid advies over de keuze van de elektrische auto, hoe je er praktisch mee omgaat, krijg je handige tips en informatie en helpen we je bij het opstellen van de lease-regeling. Je eigen, vaste accountmanager houdt tijdens de pilot een vinger aan de pols en neemt regelmatig contact met je op.

Wat is het voordeel van een pilot?

  • Door een pilot te starten met een paar medewerkers doe je als bedrijf ervaring op met elektrisch leasen.
  • Je bereidt je met het bedrijf al voor en leert wat de mogelijkheden zijn op het gebied van elektrisch rijden en leasen.
  • Je begint klein, doet ervaring op en kunt je plan vervolgens -als het bevalt- verder uitrollen.
  • Je voorkomt teleurstelling als je weet voor wie elektrisch rijden wel en niet praktisch is.

Het is belangrijk om nu al ervaring op te doen omdat elektrisch rijden in Nederland aan de vooravond van een explosieve groei staat.

Hoe zit het met de kosten van de pilot?

Tijdens de pilot lease je een elektrische auto op basis van een shortlease contract. Als je na de pilot verder wilt gaan met elektrisch leasen dan gaat dit contract over op een lange termijncontract. Verleng je het contract dan verrekenen wij het verschil tussen het shortlease contract en het lange termijn contract. Dat doen we dan door de extra kosten over de eerste 12 maanden van de pilot te verrekenen met de leasekosten van de daarop volgende maanden.

Wil je na de pilot stoppen met elektrisch leasen? Geen probleem. Het shortlease contract loopt na de pilot vanzelf af. Je kunt een andere auto leasen met een nieuw contract of stoppen met leasen.

Ervaring van klanten

Iglo onderdeel van Nomad Food heeft ook deelgenomen aan deze pilot.
Benieuwd naar de ervaring van Iglo? Bekijk hieronder de video.

 

 

 

 

 

 

 

Vraag nu de pilot aan!

Heb je interesse om deel te nemen aan de pilot elektrisch leasen van WagenPlan? Of wil je er meer over weten? Vul je gegevens in en we nemen binnen een werkdag contact met je op.